Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Φταίμε όλοι φταίμε όλοι πούχει ο παπάς περβόλι

.



Το είδαμε κι’αυτό φίλε Κώστα.
Παλιά όποιος έτρωγε παπάρα όσον αφορά την προίκα που έπαιρνε μετά τον γάμο του, λέγανε: Αυτός πήρε προίκα 20 στρέμματα θάλασσα……και γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.
Να λοιπόν που ήρθε ο καιρός να μάθουμε ότι οι βασιλιάδες του βυζαντίου και οι Τούρκοι κατακτητές έδωσαν προίκα στα κορίτσια του άθλιου όρους πολλά στρέμματα λιμνοθάλασσας. Τώρα όμως δεν γελά κανείς, μόνο οι αλήτες της εξουσίας- που με τις πλάτες τους θησαυρίζει η ιερή μαφία- γεμίζουν τις τσέπες τους, φτιάχνουν βίλες και ζουν προκλητικά και ξεδιάντροπα.
Η μπόχα της θρησκείας είναι η μυρωδιά των ναών της εξουσίας.η παναγιά και ο χριστός πάνω από τα κεφάλια δικαστών, αστυνομικών, δεσμοφυλάκων και εφοριακών. Θεός και κράτος χέρι χέρι καταπνίγουν την ανθρώπινη ελευθέρια.

Η πίστη δεν είναι τίποτε άλλο παρά η άδεια που δίνουν οι θρησκευόμενοι ο ένας στον άλλο να πιστεύουν αυτό που θέλουν παραμερίζοντας τη λογική.
Ενώ το να πιστεύει κανείς ακράδαντα οτιδήποτε χωρίς αποδείξεις θεωρείται γενικά σημάδι τρέλας η ηλιθιότητας σε οποιοδήποτε άλλο τομέα της ζωής μας, στον τομέα «η πίστη στο θεό» τα πράγματα αλλάζουν και έχει τεράστιο κύρος στην κοινωνία.

Όταν ένας άνθρωπος υποφέρει από μία αυταπάτη αυτό ονομάζεται παράνοια, όταν πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μια αυταπάτη αυτό ονομάζεται θρησκεία.

Φίλε Κώστα πάλι την πάτησα δεν μπορώ να ξεφύγω από το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Θα επανέλθω άλλη φορά σ’αυτό.
Προς το παρόν πρέπει να απαντήσω στο μεγάλο και θεμελιώδες φιλοσοφικό ερώτημα :ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ……..
γεια χαρά σου

1 σχόλιο:

Erwtas Stomaxhs είπε...

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απολύτως με το κείμενό σου! Μέσα από τα παραδείγματα που παραθέτεις, φαίνεται με ενάργεια σε τι επίπεδα βρίσκεται ακόμα η ελληνική κοινωνία και καλά κάνεις να μας το υπενθυμίζεις. Μεγαλώνουμε σε περιβάλλον μεσαιωνικό, με τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς και τις καθημερινές προσευχές στο σχολείο, με τον όρκο στο ευαγγέλιο όταν πάμε ως μάρτυρες στο δικαστήριο κτλ. Η ορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής κάθε χρόνο λέει ξοδεύει 8 εκατομμύρια δολλάρια για συγκάληψη περιπτώσεων παιδεραστίας εκ μέρους των κληρικών της... το Βατοπαίδι είναι πλημμέλημα μπροστά σ' αυτά τα αίσχη...